Tietoa marjalajikkeista

Istutamme mansikat biohajoavaan muoviin ja käytämme rikkojen torjuntaan ja marjojen suojaamiseen olkikatetta ja haketta.

Mansikka Honeoye

Alkukauden suosikkimansikka, jonka marjat ovat suuria, tasakokoisia, kartiomaisia ja kirkkaan punaisia. Maku on miedosti hapan ja mehukas. Honeoyeta on helppo poimia, koska marjat ovat isoja ja hyvin näkyvissä. Nämä mansikat kannattaa poimia täysin kypsinä. Sopii sekä tuorekäyttöön että pakastettavaksi. Honeoye on Pohjois-Amerikassa jalostettu varhaismansikkalajike.

Kaikki Honeoye -mansikkamme on istutettu v. 2018.

Mansikka Polka

Supersuosittu Polka on pääsatokauden lajike, jonka marjat ovat keskikokoisia tai suuria, pyöreähköjä tai leveän kartiomaisia. Väri on voimakkaan punainen; myös malto on punainen. Rakenne on kiinteä ja maku raikkaan makea. Sopii hyvin tuorekäyttöön ja pakastemarjaksi. Pienet ja keskikokoiset polkat ovat parhaita hillomarjoja.

Istutettu vuosina 2018, 2019, 2020 ja 2021.

Mansikka Faith

Myöhäinen lajike joka mahdollistaa pitkän satokauden. Marja on kirkkaanpunainen ja muodoltaan kartiomainen. Marjat säilyttävät hyvin laatunsa ja ovat hyvin esillä.

Vadelma Ottawa

Kanadalainen, vanha ja suosittu vadelma lajike, joka viihtyy hyvin avomaalla. Marjat ovat keskikokoisia, kirkkaan punaisia ja kekomaisia. Maku on hapahko ja aromi mieto. Marjat irtoavat helposti kannastaan. Sopii tuorekäyttöön, hilloon ja pakastettavaksi.

Norjalainen vadelma

Vanha, perinteinen vadelmalajike Norjasta. Tekee suuria, aromikkaita, mutta miedonmakuisia marjoja, jotka ovat helposti poimittavissa. Kasvusto rento-oksainen. Sopii sekä tuorekäyttöön, hilloihin että pakastettavaksi.

Vadelmat istutettu vuosina 2007, 2016 ja 2017.

Mustaherukka Ben Tron

Ben Tron on Skotlannissa jalostettu mustaherukkalajike. Kasvutavaltaan se on pystykasvuinen ja kestävä. Marjat ovat kooltaan suuria ja pehmeäkuorisia. Maku on makea ja miedohko. Marjojen flavonoidi- ja C-vitamiinipitoisuus on korkea. Sato valmistuu aikaisin ja sopii erityisen hyvin tuorekäyttöön. Ben Tron -mustaherukat ovat herkullisia myös pakastettuina. Marjat ovat helppoja ja nopeita poimia.

Meillä viljelyssä 650 pensasta. Istutettu vuosina 2014, 2015 ja 2020.

Mustaherukka Titania

Ruotsissa jalostettu mustaherukkalajike, joka tuottaa runsaasti suurikokoisia marjoja. Sen mustat, ohutkuoriset marjat kypsyvät elokuun puolivälissä. Isoissa tertuissa roikkuvia Titanioita on helppo ja nopea poimia. Maku on aromikas ja makeanhapan. Marjat soveltuvat tuorekäyttöön ja niistä voi valmistaa aromikkaita mehuja, hilloja ja hyytelöitä.

Titaniat ovat istutettu v. 2019.

Hunajamarjat

Uutuusmarjamme hunajamarja eli haskapi tuottaa mustikka-aromisia ja kookkaita marjoja aikaisin kesällä. Marjat ovat tummamaltoisia ja niiden antioksidanttipitoisuus on korkea. Maku on miellyttävä ja imelänhapan.

Kasvi on suosittu erityisesti Venäjällä, mutta sitä viljellään myös Yhdysvaltojen pohjoisosissa ja Kanadassa. Hunajamarja sopii tuoremarjakäyttöön ja erilaisiin marjajalosteisiin. Hunajamarjamme ovat Larisa ja Sweet Purple -lajikkeita. Hunajamarjasta käytetään myös nimeä marjasinikuusama.

Istutettu muutamia pensaita v. 2019. Ensimmäisiä hunajamarjoja maisteltiin kesällä 2021.

Marjalajikkeet