Pellava on ihastuttava luonnonmateriaali moniin eri käyttötarkoituksiin

Vaatteita, sisustustekstiilejä ja perinteisiä käsitöitä tehdään pellavasta sen luonnollisuuden, kauneuden, miellyttävän tunnun ja kestävyyden vuoksi.

Pellava on selluloosakuitu kuten puuvilla ja hamppukin. Pellavanmuokkaus kasvista kuiduksi on mekaanista monivaiheista työtä. Tämän vuoksi pellava on arvokas tekstiilimateriaali.

Meillä myynnissä olevat pellavakankaat valmistetaan Liettuassa. Emme osta pellavakankaita, jotka on valmistettu Valko-Venäjällä..

Kankaan grammapaino kertoo sen painon neliömetrille.

Kankaan paino vaihtelee käytetyn langan paksuuden, kankaan rakenteen ja tiheyden mukaan.

Kankaiden materiaali on 100% pellava ellei tuotekuvauksessa muuta mainita.

Useimpien kankaiden leveys on 145-150cm.

Luonnonvärinen ja valkoinen pellava

Luonnonvärinen pellava (lyhennettynä lv) on värjäämätöntä luonnonväristä pellavaa. Sen värisävyt vaihtelevat kangaserän ja laadun mukaan. Luonnonväri vaalenee pesussa ja käytössä vähän.

Valkoinen on luonnonvalkoista (off-white) tai optisesti valkaistua. Optinen valkoinen on hiukan sinisempi kuin luonnonvalkoinen. Pesussa valkoisten erot tasoittuvat.

Värit

Pellavakankaat ovat värjätty pinta- tai reaktiiviväreillä.

Suurimmalla kangasvalmistajalla on Öko-Tex-standardi 100 mukainen tuotanto. Sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Huomioi, että värit voivat näyttää tietokoneen näytöllä erilaiselta kuin luonnossa. Kankaista ja langoista voi tilata näytetilkkuja.

Pehmennetyt pellavakankaat

Pehmennetyt pellavakankaat ovat parhaimmillaan vaatteissa.

Kankaat ovat valmiiksi kutistettuja ja pehmennyskäsiteltyjä. Käsittelyt tehdään mekaanisesti ja kemiallisesti. Kangas on luonnollisen eläväpintainen ja taipuisa. Viimeistely säilyy useita pesukertoja.

Värilliset kankaat sopivat sisustukseen ja vaatteisiin

Pellava on suosittu materiaali sisustuksessa sen kauneuden, lujuuden ja miellyttävän tuntunsa vuoksi. Värikäs pellavakangasvalikoima inspiroi valmistamaan kauniita kattaustekstiilejä, tyynyjä ja muita sisustustuotteita. Napakka, kestävä kangas on hyvä moniin käsityötekniikoihin ja sitä on mukava työstää.

Värikkäistä kankaista teet näyttävät ja omaperäiset essut, tunikat, kassit ja vanhanajan vaatteet. Kankaat ovat valmiiksi kutistettuja.

Eri kangaslaatujen saman nimiset värit eivät ole samaa sävyä.

Vohvelikangas on perinteinen pyyhekuosi

Sen suosio perustuu hyvään kosteudenimukykyyn ja helppohoitoisuuteen, joka syntyy kankaan rakenteesta. Vohvelikankaat ovat olleet meillä pitkään valikoimissa ja ajan myötä niistä on tullut aina vain suositumpia. Valmiiksi kutistettu pellava-puuvilla vohveli on pyyhekäytössä erinomainen, kestävä, huoleton, imukykyinen ja kuivuu nopeasti. Suosittelemme vohvelikankaita erityisesti pyyhkeisiin ja kylpytakkeihin. Vohvelikakangasta on helppo ommella. Muista myös helppo vohvelikirjonta.

Meleerattu kangas

Elävä, vaihteleva pinta tekee näistä pellavakankaista huolettomia ja helppohoitoisia. Meleeratut kankaat sopivat erityisesti vaateompeluun. Kangas on väriltään hiukan kirjavaa, koska sen loimi- ja kudelangat ovat erivärisiä.

Toimikas

Ryhdikäs ja paksu pellavakangas on hyvä pyyhkeissä ja laudeliinoissa.

Kangas on paksua ja tukevaa toimikassidosta, jossa on luonnonvalkoinen loimi ja pellavanvärinen kude.

Harsopellava

on kevyt läpikuultava pellavakangas. Se muuttuu ryppyiseksi ja tiiviiksi pesussa. Sopii hyvin väljiksi laskeutuviksi vaatteiksi, huiveiksi tai verhoiksi. Kangasta käytetään myös käsinvärjäyksessä ja pohjana monenlaisiin käsitöihin.

Verhokangas

Ohut, valkoinen pellavaverhokangas. Kangas on ohuista langoista tehty kevyt, hieno ja läpikuultava.

Kapea pellavakangas

Rustiikkinen, reilu ja rohtiminen paksu pellavakangas on edullinen ja helppo laudeliina. Kankaasta voi ommella myös kasseja, pyyhkeitä, tyynyjä, liinoja ja kaikkea muuta mihin sopii tukeva, karkea, kapea pellavakangas.

Pellavakankaan valinta