Pellava on luonnollinen ekologinen valinta

Pellava on vaatimaton kasvi, josta saadaan tekstiilikuitua vain vähän, ja kuidun muokkaus on mekaanista monivaiheista työtä. Tämän vuoksi pellava on arvokas tekstiilimateriaali.

Meille pellavakankaat tulevat Liettuassa, jossa tekstiiliteollisuudella on pitkät perinteet. Pitkään jatkunut yhteistyö, kokemus ja oma käsityöläistausta auttaa meitä valitsemaan parhaiten sopivat materiaalit kuhunkin tuotteeseen. Tutut tekijät ja mahdollisuudet tuotteiden valmistukseen. Meillä on vuosien kokemus pellavatuotteiden kehittämisestä. Olemme yhteensovittaneet materiaalin, mitoituksen, työtavat ja uudet viimeistelymenetelmät sinulle käyttökelpoisimpiin pellavatuotteisiin.

Pellavan parhaita ominaisuuksia on sen miellyttävä luonnollinen tuntu ja hyvä kosteudenimukyky

Pellavaiset sauna- ja kylpypyyhkeet ovat suosittuja, koska ne toimivat hyvin kylmissä ja kuumissa olosuhteissa. Pyyhe on yhtä ihana, kuin mummon vanha rakas jo pehmeäksi kulunut perintöpyyhe. Se imee hyvin kosteutta, pyyhkii pehmeästi ja tuntuu aina miellyttävälle. Pellavapyyhe mahtuu pieneen tilaan ja kuivuu helposti.

Perinteiseen suomalaiseen saunaan kuuluvat pellavatekstiilit. Niiden tuoksu ja tuntu herättävät nostalgisia muistoja.

Hyvän kuivaamis- ominaisuuden vuoksi pellava on rakastettu materiaali keittiö- ja käsipyyhkeissä.

Pellavavaatteet ja -lakanat ovat kestäviä ja suosittuja, koska ne eivät tunnu hiostavilta. Pöytäliinoissa, verhoissa ja juhlavimmissa vaatteissa arvostetaan pellavan vahamaista himmeää kiiltoa eli pellavan ulkonäköä.

Perinteisiä käsitöitä sisustukseen ja -vaatteita tehdään pellavasta, sen luonnollisuuden, kestävyyden, kauneuden ja miellyttävän tunnun vuoksi.

Pellava on helppohoitoinen

Lika ei tartu helposti pellavaan, sen kuidun vahamaisen pinnan vuoksi. Pellavaa pidetään myös antibakteerisena.

Pellavatekstiilit puhdistuvat helposti. Pellavatekstiiliä ei kannata pestä turhan vuoksi, eikä liian kuumissa lämpötiloissa. Joistakin pellava laaduista voi lähteä nukkaa ja nöyhtää. Se johtuu huonosta lyhytkuituisesta materiaalista tai kuitujen katkeutumisesta tekstiilien valmistuksessa tai voimakkaasta viimeistelystä, kuten pehmentämisestä.

Luonnonmateriaalina pellava kompostoituu, tai se voidaan hävittää polttamalla. Värjäyksessä ei käytetä vaarallisia väriaineita, eikä pellavasta irtoa mikromuovia.

Ryppyisyys kuuluu pellavan luonteeseen !

Pellava on ekologista